Maafkan daku baru setor pd detik detik terakhir, dari awal event ini sudah niat untuk setor namun apadaya baru bisa setor di jam jam terakhir even ini. Mohon diterima ya bu peri.
Sebetulnya saya sudah buat beberapa roti untuk disetorkan, tapi belum sempat edit fotonya (*sok sibuk). Minimal setor 1 dulu yg lainnya menyusul meskipun eventnya sudah selesai.
Suasana Natal yg sudah semakin dekat ingin membuat sesuatu yg special, yg khas natal. Waktu buka majalah donnahay edisi desember 2012 akhirnya langsung jatuh cinta dan memutuskan untuk membuat ini.
Berikut resepnya, saya berikan yg asli supaya bisa diutak atik.
Raspberry Christmas Wreath
from : donnahay magazine issue 66
1 tsp active dry yeast
2 tbs caster (superfine) sugar
1/2 cup lukewarm water
1 1/2 tbs warm milk
1 1/2 cups 00 (superfine) flour (saya pakai protein tingi)
1 1/2 tbs vegetable oil
1/4 cup currants
1 tbs fine grated orange rind
1 tsp ground cinnamon
milk for brushing
raw sugar for sprinkling
raspberry jam
200 gr frozen raspberry
2/3 cup caster sugar
How to
Place the yeast, sugar, water and milk in a bowl and stir to combine set a site for 5 minute or until bubbles appear.
Place the flour, oil, currants, orange rind n cinnamon in a bowl and make a well in the centre.
Add the yeast mixture and mix together to form a dough, knead until smooth and elastic
Place the dough in the bowl, cover with clean damp cloth allow to rest for 1 hour or until double in size.
Preheat oven to 200C, while the dough is resting, make raspberry jam.
Roll the dough out on a lightly flour surface to a rectangle 55cm x 25 cm, spread with raspberry jam and roll length ways to enclosed.
Cut the roll dough in length ways. Join the top of the 2 pieces together and carefully twist the two length together to form a wreath and join the end together.
Brush with milk, sprinkle with raw sugar and bake for 15-20 minutes.
Semoga laporanku bisa menjadi inspirasi untuk hidangan Natal tahun ini.
Oh ya untuk jamnya, sebaiknya dibuat sendiri jangan yg botolan krn masih banyak cairannya. Nanti akan sulit untuk menggulungnya.
Regards
No comments:
Post a Comment